Gimptalk - Premier Gimp Community: Problem with antialiasing color - Gimptalk - Premier Gimp Community

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problem with antialiasing color

#1 User is offline   Juan Escobar 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 16-May 12

Posted 16 May 2012 - 08:11 PM

Hello guys, this is my first post. I'm happy for know this community.

So, my problem is this:

I'm writing a text, and this text looks pixelated. So I apply them antialising and the text is better now. But the antialigins add a green color in the text borders. So the text look ugly again. I want know how I can use antialising correctly and remove the green color.

I Attached two images.

Without antialising.
Posted Image

With antialising.
Posted Image

With antialising - complete image
Posted Image

Thank you.


Version: GIMP 2.8.0
Machine: Linux arch 3.3.5-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue May 8 05:10:33 UTC 2012 i686 AMD Athlon™ II Dual-Core M300 AuthenticAMD GNU/Linux

This post has been edited by Juan Escobar: 16 May 2012 - 08:15 PM

0

#2 User is offline   Solartide 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 467
  • Joined: 24-March 10

Posted 16 May 2012 - 08:44 PM

Don't use AA on text, duplicate text layer, Gaussian Blur new layer by 1px.

Post results.
0

#3 User is offline   Solartide 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 467
  • Joined: 24-March 10

Posted 16 May 2012 - 08:44 PM

Don't use AA on text, duplicate text layer, Gaussian Blur new layer by 1px.

Post results.
0

#4 User is offline   Solartide 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 467
  • Joined: 24-March 10

Posted 16 May 2012 - 08:46 PM

Don't use AA on text, duplicate text layer, Gaussian Blur new layer by 1px.

Post results.
0

#5 User is offline   Juan Escobar 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 16-May 12

Posted 17 May 2012 - 01:43 AM

View PostSolartide, on 16 May 2012 - 08:44 PM, said:

Don't use AA on text, duplicate text layer, Gaussian Blur new layer by 1px.

Post results.


Hello Solartide,

Thank's for reply. I try with your solution but it don't work. Look the images.

Image with Gaussian Blur Zoom
Posted Image

Image with Gaussian Blur
Posted Image

Image without Gaussian Blur but with Antialiasing
Posted Image

Any other solution?
Thank you.

This post has been edited by Juan Escobar: 17 May 2012 - 01:48 AM

0

#6 User is offline   Juan Escobar 

  • Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 1
  • Joined: 16-May 12

Posted 17 May 2012 - 01:43 AM

Sorry for the duplicate post. Apparently there is a problem with the forum.

This post has been edited by Juan Escobar: 17 May 2012 - 01:45 AM

0

#7 User is offline   Solartide 

  • Member
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 467
  • Joined: 24-March 10

Posted 17 May 2012 - 06:02 AM

Yeah, this forum problem is making things hard.

What font are you using? I could put the text on there for you.
0

#8 User is offline   ofnuts 

  • Ex-mod, now on http://www.gimp-forum.net
  • Group: Moderators
  • Posts: 2,075
  • Joined: 17-October 10
  • Locationhttp://www.gimp-forum.net

Posted 17 May 2012 - 12:14 PM

View PostJuan Escobar, on 16 May 2012 - 08:11 PM, said:

Hello guys, this is my first post. I'm happy for know this community.

So, my problem is this:

I'm writing a text, and this text looks pixelated. So I apply them antialising and the text is better now. But the antialigins add a green color in the text borders. So the text look ugly again. I want know how I can use antialising correctly and remove the green color.

I Attached two images.
Version: GIMP 2.8.0
Machine: Linux arch 3.3.5-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Tue May 8 05:10:33 UTC 2012 i686 AMD Athlon™ II Dual-Core M300 AuthenticAMD GNU/Linux

This appears to be a know problem in 2.8. Try to disable sub-pixel rendering on your system (http://www.freedeskt...eenFontSettings).

This post has been edited by ofnuts: 17 May 2012 - 12:19 PM

This forum is dead. For timely answers to your Gimp questions go to

www.gimp-forum.net
0

#9 User is offline   ofnuts 

  • Ex-mod, now on http://www.gimp-forum.net
  • Group: Moderators
  • Posts: 2,075
  • Joined: 17-October 10
  • Locationhttp://www.gimp-forum.net

Posted 17 May 2012 - 12:15 PM

...

This post has been edited by ofnuts: 17 May 2012 - 12:18 PM

This forum is dead. For timely answers to your Gimp questions go to

www.gimp-forum.net
0

#10 Guest_gimp-bug_*

  • Group: Guests

Posted 23 May 2012 - 03:28 PM

Hi, take a look on my thread on another forum on the same subject: _ttp://www.gimpusers.com/forums/gimp-user/14407-bug-with-fonts-when-antialiasing-on

In IRC I was told that it works as expected and they cannot do anything about it because they do text rendering another way than it was in 2.6, period.

This post has been edited by gimp-bug: 23 May 2012 - 03:31 PM

0

#11 Guest_gimp-bug_*

  • Group: Guests

Posted 23 May 2012 - 03:29 PM

delete

This post has been edited by gimp-bug: 23 May 2012 - 03:29 PM

0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic